Nieuw: 'Diep van buiten' en 'De constructie van de wereld'
_w630.png)
Diep van buiten
De laatste jaren is het denken van Jean-Paul Sartre aan een opmars bezig. In een tijd waarin wetenschappelijk geïnspireerde filosofen de mens proberen te reduceren tot de natuurkundige werkelijkheid en postmoderne denkers de mens zien als speelbal van machtsverhoudingen, is er dringend behoefte aan een filosofie van de mens zelf. En dat is precies wat Sartre zijn lezers biedt.
In Diep van buiten duikt Simon Gusman in de kern van Sartres filosofie. Hij gaat uitvoerig in op de rol van de mens in Sartres wereldbeeld en op diens subjectieve benadering. Ook vandaag de dag blijken we nog veel te kunnen leren van Sartres ideeën over identiteit en vrijheid.
De constructie van de wereld
De constructie van de wereld is het eerste Nederlandstalige boek over Bruno Latour: een van de belangrijkste hedendaagse denkers over klimaat, politiek en wetenschap.
Latour is wereldwijd een van de meest geciteerde auteurs in de sociale wetenschappen, maar hij staat ook in toenemende mate op de radar van kunstenaars en beleidsmakers. Waar zijn denken ingang vindt lopen de gemoederen vaak hoog op. Zijn critici noemen Latour een gevaarlijke postmodernist en een bloedeloze technocraat. Zijn bewonderaars zien Latours werk juist als een instrument om de wereld met een realistische en inclusieve blik tegemoet te treden. Met De constructie van de wereld biedt Arjen Kleinherenbrink inzicht in de denkwereld van een van de meest enigmatische levende filosofen.