De wereld is anders als je denkt. Lees filosofie
Klantenservice
  • Contact
  • Bestelinformatie
  • Bestelprocedure
  • Retourneren
  • E-books
  • Gratis e-book
  • Docentenservice
  • Persinformatie
Inloggen
Winkelwagen
Winkelwagen
Korting
-
Verzendkosten
Gratis
Totaalprijs
€ 0,00
Naar winkelwagen
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld, morgen in huis. Gratis verzending in NL vanaf € 20,-.
  • Webshop
    WebshopBeginnen met filosofieDemocratieDuurzaamheid en economieGlobalisering en grenzen
    Het goede levenHet zelf en identiteitWerkelijkheid en verbeeldingOnderwijs
    Acties Alle uitgaven Zojuist verschenen Verwacht
  • Auteurs
    • Even voorstellen
    • Auteurs op alfabet
    • Auteur worden
  • Uitgelicht
    • Overzicht thema's
    • Denker des Vaderlands
    • LeesFoucault
    • Ondergang van het avondland
    • Maand van de Filosofie
    • Durf te denken
  • Actueel
    • Agenda
    • Nieuws
    • Artikelen
  • Partners
    • Overzicht partners
    • ISVW
    • Centrum Ethos
    • Eidoskoop
    • Filosofie Magazine
    • Goethe- Institut
    • Radboud Reflects
    • Spinozalens
    • The School of Life
  • Over ons
    • Over Boom Filosofie
    • Over Boom uitgevers Amsterdam
  • Reeksen
Verschenen: 'Lekker Wads'
Terug
Delen
Facebook Twitter LinkedIn Mail Print Link
Link kopiëren

Verschenen: 'Lekker Wads'

‘Lekker Wads’, hoe smaakte dat? Via kinderboeken, familieoverlevering en talloze bronnen – van West-Friesland tot Denemarken – ontdekt Lodewijk Dros de vergeten en verguisde keuken van het Waddengebied. Met kookspecialist Annette van Ruitenburg schetst hij de traditionele eetgewoonten van de eilanden.

‘Wat aten mijn Texelse opa’s en oma’s eigenlijk?’ vraagt Lodewijk Dros zich af. Onder de gerechten en drankjes die tegenwoordig op de eilanden als authentiek worden aangeprezen, is nauwelijks iets terug te vinden van wat zijn grootouders destijds op tafel zetten. Het Waddengebied is gemoderniseerd door de maalstroom van het toerisme en daarbij is de oorspronkelijke culinaire cultuur weggevaagd.

 

Een duik in de geschiedenis levert vermakelijke ontdekkingen op:

  • Troje zou nooit ontdekt zijn zonder de lammetjespap van de Texelse Maartje;
  • als walvisvaarder kon je maar beter geen ijsbeer eten;
  • de favoriete Terschellinger hap van prins Hendrik was snert.

 

En passant levert Lekker Wads verrassende inkijkjes in de erotiek van duinen en dominees, de overdaad en armoe van boeren, vissers en jutters, de lekkernijen van prinsen en kinderen en van een revolutionair.

 

Annette van Ruitenburg (1961) is mediator en promotor voor producten uit het Waddengebied en woont op Texel. Ze won in 2015 de Gouden Kookboekverkiezing met Liever lokaal, met foto’s van Ruth de Ruwe, die ook de fotografie verzorgt van Lekker Wads.

 

Lodewijk Dros (Texel, 1964) werkt sinds 2000 bij dagblad Trouw, momenteel als chef van Letter & Geest. Hij studeerde theologie en was predikant in Amsterdam. Eerder publiceerde hij de boeken Als een eenzame mus en De C-factor van Nederland. In 2019 verscheen van zijn hand Eiland in de nevel. Romantische omzwervingen van Pieter Kikkert, de eerste wandelaar op Texel in 1791.

Bestel direct bij de uitgever:

Lekker Wads

Lekker Wads

Lodewijk Dros, Annette van Ruitenburg
€ 29,90
Bestellen
© 2023 Boom Uitgevers Amsterdam

Klantenservice

Contact
Bestelinformatie
Bestelprocedure
Retourneren
E-books
Gratis e-book
Docentenservice
Persinformatie

Over ons

Over Boom Filosofie
Over Boom uitgevers Amsterdam

Volg ons op social media

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld, morgen in huis.
Gratis verzending in NL vanaf € 20,-.
Algemene voorwaardenAlgemene voorwaarden zakelijkCookieverklaringDigitale contentDisclaimerPrivacy policy