Piketty de nieuwe Marx?

Zijn omvangrijke boek Capital in the Twenty-First century werd in een maand tijd meer dan 200.000 keer verkocht. De bestseller wordt gezien als een linkse aanval op economische ongelijkheid. Piketty laat zien dat er een groeiende ongelijkheid is tussen mensen met vermogen, dat vanzelf groeit, en zij die alleen over inkomen uit arbeid beschikken.
Nederlandse uitgevers boden tegen elkaar op om de vertaalrechten te krijgen. Waar gaat alle ophef over? Wat maakt het boek van Piketty zo interessant?
Er zijn felle voorstanders van zijn oproep om mensen met grotere vermogens ook aanzienlijk meer belasting te laten betalen, maar er is ook felle kritiek op zijn theorie en zijn onderbouwing. Wat staat er op het spel? Levert Piketty echt de oplossing voor de groeiende vermogensongelijkheid?
Floris Heukelom, econoom aan de Radboud Universiteit, geeft tekst en uitleg bij het fenomeen Piketty. Van Floris Heukelom verscheen onlangs het boek Begrijpen we het nog? In dit boek gebruikt hij de gedragseconomie om actuele thema's uit de hedendaagse politieke economie van historische en filosofische context te voorzien.
Piketty de nieuwe Marx?
Soeterbeeck Programma
12 juni 2014
Radboud Universiteit Nijmegen
€ 5
U vindt hier meer informatie