200 jaar Karl Marx (1818-2018)

Het kapitaal verscheen voor het eerst in 1867 in Duitsland. Er lijkt nauwelijks een boek te vinden dat een groter stempel op de wereldgeschiedenis heeft gedrukt dan Het kapitaal. Twintig jaar na de val van de muur verscheen een geheel nieuwe Nederlandse vertaling van deze klassieker, waarvan onlangs een derde druk werd opgelegd.
Losgekomen van zijn leninistisch-stalinistisch supplement ademt uit het boek een verassende actualiteit. Niet alleen in economisch opzicht blijkt het nog steeds een voorspellende kracht te bezitten, ook filosofen en sociologen nemen het boek steeds vaker ter hand.
Bovendien ontstaat steeds meer waardering voor de immense literaire wortels en werking van het boek.
'Het kan niet anders of deze denker zal in de 21ste eeuw blijven aanspreken. De vrije markt is, ongecorrigeerd, net zo onrechtvaardig, destructief, instabiel, crisisgevoelig, banaal en smakeloos als in 1867.' **** - Olaf Tempelman in de Volkskrant
Meer informatie en bestellen >>
Evenementen in Nederland en Vlaanderen
In 2018 worden ook in Nederland en Vlaanderen diverse evenementen georganiseerd rond Karl Marx. Een greep:
Goethe Institut
Het Goethe Institut organiseert vanaf mei een reeks gesprekken over Marx' werk.
Kijk hier voor de agenda Goethe Institut >>
Duitsland Instituut
Het Duitsland Instituut in Amsterdam organiseert in dit Karl Marx jaar diverse evenementen, zoals boekpresentaties, cabaret- en filmvoorstellingen.
Kijk hier voor een overzicht Duitsland Instituut >>
Het zoekend hert
Het zoekend hert organiseert een speciale Karl-Marx-dag op 5 mei in Berchem-Antwerpen, met een boekpresentatie, een dialectische denksalon en getuigenissen van 'believers'.